Dette semesteret har jeg vært forskningsassistent i forskningsprosjektet «Effekter av kommunesammenslåing på lokaldemokratiet». Prosjektet skal se på potensielle sammenhenger mellom interkommunale samarbeid og politisk agendasetting på kommunenivå. Arbeidsoppgavene mine i forbindelse med prosjektet har vært knyttet til datainnsamlingsprosessen, som gikk ut på å kartlegge organiseringsformen til krisesentre i 2016, 2017, 2018 og 2019. Jeg ble tildelt SPSS-filer med oversikt over krisesentre for de ulike årene, og et felles datasett med oversikt over hvilke kommuner som inngikk i hvilke krisesentre i perioden 2016-2019. Min arbeidsoppgave ble deretter å rekode verdiene i SPSS-filen til nye verdier som indikerte organiseringsformen til samarbeidene.
Til å begynne med søkte jeg på internett etter informasjon om de ulike krisesentrene. Jeg tok for meg årene i kronologisk rekkefølge, og startet derfor med 2016, fortsatte med 2017 osv. Hovedsakelig fant jeg organiseringsformen til samarbeidene gjennom krisesentrenes egne nettsider og Brønnøysundregistrene. De fleste samarbeidene var organiserte som interkommunale selskaper, stiftelser eller ideelle organisasjoner.
Videre var det vanskeligere å finne informasjon tilbake i tid hos de krisesentrene som var organiserte i mindre formelle samarbeidskonstellasjoner, som samarbeidsavtaler eller vertskommunesamarbeid. Likevel var det noen av krisesentrene som var å finne under vertskommunen i Brønnøysundregistrene. Til slutt satt jeg igjen med en oversikt over et par krisesentre som jeg ikke hadde klart å finne informasjon om på internett, og disse krisesentrene ble derfor kontaktet via epost. Dataen som jeg samlet inn kodet jeg etter de ulike organiseringsformene og la inn i datasettet i SPSS.
Deltakelsen i prosjektet har vært lærerik og spennende. Jeg har fått innsikt i hvordan forskning fungerer i praksis, og er veldig takknemlig for tilliten og muligheten for å kunne bidra inn mot et slikt prosjekt. Tusen takk til forskningsleder.